Neem een kijkje!

De Blije Bloemkool is een wereldkeuken. We maken alles. Uit alle keukens uit alle windstreken. Samen bedenken we verschillende creaties, maar Marco maakt uiteindelijk alle recepten. Hij is echt een smaken koning.
Bij elke maaltijd staat vermeld wat er in zit. Ook de allergenen. In begrijpelijke taal.

Gezonde vetten

Wij koken met olijfolie, kokosolie, avocado-olie of roomboter. Gezonde vetten. Deze vind je ook in losse noten of avocado. Je lichaam heeft gezonde vetten nodig. En als je ze eet in combinatie met groente of fruit, is je lichaam nog beter in staat om de gezonde stoffen eruit te halen. We gebruiken deze gezonde vetten uiteraard met de juiste mate, want er zitten wel veel calorieën in.

 

Spierversterkende eiwitten

Al onze maaltijden bevatten eiwitten. Het zijn belangrijke bouwstoffen. En hoe ouder we worden, hoe meer we ze nodig hebben om de afbreuk van spieren tegen te gaan. Eiwitten zitten in vlees, vis, tempeh, eieren, noten, (plantaardige) zuivel, kaas en peulvruchten. Eiwitten zorgen ook voor een lang verzadigd gevoel waardoor je minder behoefte hebt aan snaaien en tussendoortjes.

Bij een aantal gerechten kan je daarom ook kiezen voor extra eiwitten! Voor de grote eter of fanatieke sporter.

Alles draait om groente

Je kan niet teveel groente eten. Groentes bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Allemaal stoffen waar je lichaam superblij van wordt. Al onze maaltijden draaien dus om groente. Het liefst in alle kleuren van de regenboog!

 

Bewust met koolhydraten

Elk lichaam heeft koolhydraten nodig. Het is een belangrijke bouwstof. Alleen hebben we een stuk minder nodig dan in Nederland gemiddeld binnen krijgen. Witte pasta, rijst, veel aardappelen, chips, snoep, brood, pizza en ga zo maar door. Dit zijn slechte ‘snelle’ koolhydraten die vooral zorgen voor een suikerpiek en de bekende afterdinner dip. Veel beter voor ons zijn de koolhydraten uit groente, fruit, peulvruchten, zoete aardappel, havermout en quinoa. Dit zijn dus ingrediënten die je hier veel terug ziet in de maaltijden.

Veilige suikervervangers

Hoi minder suiker hoe beter, maar een gerecht heeft van alles een beetje nodig. Zuur, zout, bitter en zoet. Wij gebruiken daarom suikervervangers als ingrediënt. Maar we keizen wel bewust voor een variant die niet chemisch is. Veel suikervervangers lijken gezond, maar creëren een zelfde insulinepiek in je lichaam als echte suiker. wij gebruiken stevia of erythritol.

Erythritol is een natuurlijke suikervariant die met fermentatie gewonnen wordt uit groente, fruit en paddenstoelen. Deze zoetmakers herkent je lichaam niet als suiker. Er is dus geen effect op de bloedsuikerspiegel.

Al onze producten zijn zelf gemaakt. Of met zorg gekozen op hun ingrediëntenlijst. Suiker en onnodige toevoegingen zitten namelijk verstopt in bijna alles wat je koopt. In sauzen en bouillonblokjes, maar ook in potten augurken, crackers en brood.

 

De blije bloemkool kookt graag lokaal!

Eerlijke spullen die weinig kilometers hebben afgelegd. Wij zijn blij met de mooie, verse producten van onze lokale partners.

  • Boerderijwinkel Kokkies Simonshaven (Jan & Corrie)
  • Boerderij Hof van Heden Geervliet (Anneke & Wout)
  • Melkveehouderij Eikelenboom Abbenbroek (Jose)
  • Boer Bergh Simonshaven
  • Best fruit Abbenbroek (Remco van Meggelen)
  • Frank de Koning Brielle
  • Puur Vers Middelharnis
  • Akkerbouwbedrijf Langendoen Simonshaven (Bram & Colinda)